martes, 18 de mayo de 2010

Punts forts i fluixos del Parc de la Unitat

La inauguració del Parc de la Unitat, que estava prevista per divendres passat 14 de maig, es va suspendre per la pluja que va caure al matí. De totes formes, molta gent s’hi va aplegar a l'hora prevista. Alguns veïns i usuaris van dir la seva sobre la remodelació. En general, hi van mostrar la seva satisfacció (veure vídeo), tan sols van criticar la manca d’espais verds i la inclinació del parc.

Jeanne Hansen, directora en funcions de l’Escola Bressol Valldaura (Horta), que ha participat en el procés de reurbanització, defensa la necessitat del parc i el cas que se’ls hi ha fet en certs aspectes, com el jardí aromàtic o la tria de joguines adients. Critica, però, la manca d’ombra al parc, la divisió “completament innecessària” en tres àrees dels espais de joc, així com els barrots que envolten les zones d’esbarjo. També sosté que cal definir millor el procés participatiu i que cal tenir interlocutors clars.



Segons la directora del centre, hi haurà nova data per inaugurar el parc.

El Parc de la Unitat, a Horta, s’ha construït damunt un pàrquing i ha costat 1,25 milions d’euros, segons el consistori. Abans hi havia un altre, que fou inaugurat per l’aleshores alcalde de Barcelona, Pasqual Maragall.

Enllaços d'interès:
-Entrevista volcal urbanisme AAVV Horta

No hay comentarios: